Rezerwacja

Menu

Menu weselne


Propozycja nr.1




Powitanie pary młodej chlebem i solą.

Toast lampką wina musującego na Sali weselnej

Zupa

Rosół z  trzech mięs z domowym makaronem

Danie główne

Rolada wołowa z tradycyjnym farszem śląskim

Pieczone udko z kaczki w chrupiącej skórce z jabłkiem

Płaty z indyka na sposób  paryski

Grillowane polędwiczki wieprzowe z ziołowej marynaty

Dodatki skrobiowe

Kluski  śląskie ,kluski z tartymi ziemniakami ,kulki ryżowe , ziemniaki z masłem i koperkiem

Dodatki warzywne

Modra kapusta na ciepło z wędzonym boczkiem

Surówka z kapusty pekińskiej z sosem jogurtowo-czosnkowym

Bukiet warzyw gotowanych na parze z masłem ziołowym

Deser

Puchar lodowy Magiczny z owocami ,bitą śmietaną i adwokatem

Patery owoców świeżych



Zakąski zimne

Półmisek swojskich  wędlin wędzonych w wędzarni Magiczny Zakątek

(szynka , polędwica , baleron , schab)

Półmisek mięs pieczonych (schab ze śliwką ,indyk z morelą ,karczek z grzybami , boczek faszerowany, pasztet z kaczki,  rostbef po angielsku, tymbaliki z drobiu, roladki szynkowe z nadzieniem chrzanowym, wykwintna galantyna z indyka.

Śledż a’la Matias na dwa sposoby

Sałatka włoska z wędzonym łososiem i mozzarellą

Sałatka nicejska z tuńczykiem i fasolą

Pieczywo różne pieczywo, masło smakowe



Kolacja gorąca I

Pieczony udziec wieprzowy , flambirowany żubrówką, serwowany z ziemniakami z kociołka, kapusta kiszona z grzybami, chrzan , musztarda

Kolacja gorąca II

Pikantny Bogracz węgierski z kluseczkami i kolorową papryką

Kolacja gorąca III

Żurek staropolski z jajkiem



Propozycja nr.2




Powitanie pary młodej chlebem  i solą

Toast lampką wina musującego na sali weselnej

Zupa

Rosół z domowym makaronem

 Danie główne

Pieczeń z karczku w aromacie ziół

Roladki drobiowe nadziewane warzywami

Rolada wieprzowa z nadzieniem śląskim

Dodatki skrobiowe

Kluski śląskie, kluski szare, cząstki ziemniaków pieczonych z ziołami

Dodatki warzywne

Kapusta czerwona po staropolsku z wędzonym boczku

Surówka z marchwi  i pomarańczy

Surówka Colesław z kapusty białej

Deser

Lody waniliowe z sosem malinowym

Patery owoców świeżych



Zakąski zimne

Półmisek wędlin swojskich ,,Magiczny Zakątek’’(szynka wędzona, schab chłopski, baleron, boczek wędzony)

Półmisek mięs pieczonych w marynacie młotkowanego czarnego pieprzu (karczek z grzybami, boczek faszerowany, pasztet z kaczki)

Galaretki z kurczaka, galantyna z indyka

Filety śledziowe na dwa sposoby

Filety rybne w sosie greckim

Sałatka warzywna z grillowanym kurczakiem

Tradycyjna sałatka jarzynowa z groszkiem konserwowym

Pieczywo różne rodzaje ,masło smakowe



Gorąca kolacja I

Szaszłyk drobiowy przekładany boczkiem i warzywami, podany z pikantnym czerwonym ryżem, surówka z selera i pora

Gorąca kolacja II

Barszcz czerwony z krokietem mięsnym


Apartament dla Młodej Pary w dniu wesela Gratis


Propozycja nr.3




Uroczyste Przyjęcie Weselne z Poprawinami

Powitanie pary młodej chlebem i solą.

Toast lampką wina musującego na sali weselnej.

Zupa

 Rosół z domowym makaronem

Danie główne

Rolada wieprzowa z tradycyjnym farszem śląskim

Karczek pieczony z grzybami i boczkiem wędzonym

Filet z kurczaka zapiekany z pieczarkami i serem feta

Kotlet schabowy w złotej panierce

Sola po parysku z pomidorami i parmezanem

Ziemniaki drążone z koperkiem, kluski śląskie

Kulki z jaśminowego ryżu

Kapusta czerwona duszona po staropolsku

Sałatka z kapusty pekińskiej z sosem  vinegret

Sałatka ze świeżych warzyw

Sałatka z buraczków

Deser

Puchar lodowy Spichlerz z gorącym sosem malinowym

Szaszłyki z owoców świeżych




 Zimne zakąski

Półmisek mięs pieczonych w marynacie ziołowej z sosami

Deska swojskich wędlin z wędzarni Magiczny Zakątek

Galantyna z kurczaka

Pasztet staropolski zapiekany w cieście francuskim z sosem czosnkowym

Galaretki z kurczaka w towarzystwie warzyw

Deska serów pleśniowych z suszonymi owocami

Talerz śledzi na dwa smaki

Sałatka grecka z serem feta

Tradycyjna sałatka jarzynowa

Pieczywo mieszane, masło smakowe


 Gorąca kolacja 1

                               Szaszłyk z polędwiczki wieprzowej z boczkiem i kolorową papryką serwowany z pikantnym ryżem i surówką z pora i sałatką Colesław

Gorąca kolacja 2

Bogracz z chrupiącym pieczywem

Gorąca kolacja 3

Barszcz czerwony z krokietem mięsnym

Bufet z gorącymi napojami ( kawa, herbata bez ograniczeń )

Woda niegazowana bez ograniczeń

Soki w dzbankach 1l na osobę (pomarańczowy ,jabłkowy ,czarna porzeczka.


Poprawiny

Zupa

Rosół z domowym makaronem

Danie główne

Kieszonki drobiowe faszerowane pieczarkami

serwowane z ziemniakami i kolorowym zestawem surówek

(surówka z kapusty .białej, surówka z selera ,surówka z marchwi i pomarańcza)

 Zimne zakąski

Półmisek swojskich wędlin wędzonych w dymie drzewa czereśniowego

Deska mięs pieczonych w ziołowej marynacie z różnymi sosami

Talerz śledzi na trzy sposoby

Sałatka ze świeżych warzyw z sosem pachnących ziół

Sałatka z kurczaka w asyście ananasa

Pieczywo mieszane ,masło smakowe

Kolacja gorąca

Kita wieprzowa prosto z pieca ,podana z ziemniakami , i kapustą kiszoną z grzybami. Grzaniec korzenny


Apartament dla Młodej Pary w dniu wesela Gratis


Menu - chrzciny


Propozycja nr.1



Zupa:

 Rosół z domowym makaronem

 

Danie główne:

Rolada wołowa z tradycyjnym farszem śląskim.

Medaliony wieprzowe

Devolay

 

Dodatki

Kluski śląskie ,ziemniaki purre

Kapusta czerwona po staropolsku

Sałatka z buraczków

Surówka z marchii z pomarańczą

 

Deser

Krem Brulee



Zimne przekąski

Roladki z musem chrzanowym, tymbaliki z kurczaka ,indyk w maladze ,galantyna z kurczaka ,pasztet staropolski ,sałatka grecka z serem feta ,pieczywo ,masło

 

Kawa lub herbata

Sok owocowy 0,3l/osobę

Woda niegazowana z cytryną

 

 


 

 

Napoje  płatne według spożycia




Propozycja nr.2



Zupa:

 Rosół z gęsi z pierożkami nadziewanymi gęsiną

 

Danie główne:

Rolada wieprzowa z tradycyjnym farszem śląskim

Kotlet schabowy panierowany

Filet z kurczaka zapiekany z szynką i serem

Dodatki

Kluski śląskie ,ziemniaki z koperkiem

Kapusta czerwona po staropolsku

Sałatka z buraczków

Surówka z marchii z pomarańczą

 

Deser

Puchar lodowy Spichlerz

Patera ciast 3 rodzaje

Kawa lub herbata

Sok owocowy 0,3l/osobę

Woda niegazowana z cytryną

 

 


 

Napoje  płatne według spożycia






Propozycja nr.3



W przygotowaniu


W przygotowaniu


W przygotowaniu


Propozycja nr.4



W przygotowaniu


W przygotowaniu


W przygotowaniu

Menu - komunia


Propozycja nr.1



Zupa:

 Rosół z domowym makaronem

 

Danie główne:

Rolada wołowa z tradycyjnym farszem śląskim

Polędwiczki wieprzowe z musem szpinakowym

Rolada drobiowa z pieczarkami i serem

Pieczone udko z kaczki

Ziemniaki drążone z koperkiem , kluski śląskie

Kapusta czerwona po staropolsku

Warzywa na parze (kalafior ,brokuł z masłem i prażonymi migdałami )

Deser:

Puchar lodowy Spichlerz z truskawkami

Owoce świeże na paterach


Kawa lub herbata

Woda niegazowana z miętą 0,5l/osobę

Sok owocowy 0,3l/osobę



Zimne zakąski:

Półmisek mięs pieczonych w marynacie ziołwej

Deska swojskich wędlin wędzonych w dymie drzewa czereśniowego

Galantyna z kurczaka z musem grzybowym

Schab nadziewany owocami  żurawiny

Tymbaliki z kurczaka

Tatar z jajkiem przepiórczym

Smażony ser pleśniowy z żurawiną(na ciepło)

Sałatka z grillowanym kurczakiem i migdałami

Sałatka grecka z serem feta

Pikle marynowane

Pieczywo mieszane, masło smakowe

Pieczywo czosnkowe


Gorąca kolacja 1

Sakiewka z pieczarkami i pieczonymi ziemniakami  podana z frytkami

Surówka z kapusty białej




Napoje płatne według spożycia


Propozycja nr.2



Zupa

Rosół z domowym makaronem

Danie główne

Rolada wołowa z tradycyjnym farszem śląskim

Pierś z kurczaka zapiekana z serem i pomidorami

Medaliony wieprzowe z pieczarkami

Pieczeń s szynki w sosie własnym

Kluski śląskie

Kapusta czerwona po staropolsku

Surówka z kapusty białej

Surówka z marchwi z pomarańczą

Deser

Lody waniliowe z musem malinowym

Kawa lub herbata

Woda niegazowana z miętą 0,5l/osobę

  Sok owocowy 0,3l/osobę


Zakąski zimne

Półmiski mięs pieczonych w ziołowej marynacie(schab ze śliwką boczek faszerowany ,karczek z grzybami),indyk z morelą)

Półmiski swojskich wędlin ,wędzonych w dymie drzewa czereśniowego z wędzarni Spichlerz

Galaretka drobiowa  z warzywami

Pasztet staropolski zapiekany w cieście francuskim

Roladki szynkowe z musem chrzanowym w galarecie

Zakąski rybne

Śledź po wiejsku w oleju

Śledź w śmietanie z jabłkiem

Kulki rybne w zalewie octowej

Filety rybne w sosie greckim

Sałatki

Sałatka ,,Waldorf’’ z orzechami i pomarańczą

Sałatka grecka z serem feta

Sos tatarski ,chrzanowy  ,cumberland

Masło smakowe ,Pieczywo różne rodzaje


Kolacja gorąca

Bogracz węgierski z kolorową papryką i kluseczkami



Napoje  płatne według spożycia


Propozycja nr.3



Zupa

Rosół z domowym makaronem

Danie główne

Kotlet schabowy w złotej panierce

Devolay  z szynką i serem

Polędwiczki wieprzowe w sosie z borowików

Pieczeń s szynki w sosie własnym

Kluski śląskie

Kulki ryżowe

Kapusta czerwona po staropolsku

Surówka z kapusty pekińskiej na kolorowo

Sałatka z buraczków

Deser

Ciasto, tort -własny

Kawa lub herbata

Woda niegazowana z miętą 0,5l/osobę

   Sok owocowy 0,3l/osobę



Napoje  płatne według spożycia







Propozycja nr.4



W przygotowaniu


W przygotowaniu


W przygotowaniu