Rezerwacja

Aktualności

NOWA SALA OTWARCIE MAJ 2O16 ! MAMY JESZCZE WOLNE TERMINY NA ROK 2016!

Data rozpoczęcia wydarzenia:
Godzina:


Zabawa Karnawałowa 6.02.2016

Data rozpoczęcia wydarzenia: So, 6 Lu 2016
Godzina: 19:00


FESTIWAL GOLONKI !

Data rozpoczęcia wydarzenia: Nie, 15 Lis 2015
Godzina:


Gęsina na Świętego Marcina

Data rozpoczęcia wydarzenia:
Godzina:


Menu Jesień/Zima 2015

Data rozpoczęcia wydarzenia:
Godzina:

              

Przystawki

Carpaccio wołowe marynowane w tłuczonym pieprzu i francuskiej musztardzie podane z kaparami, rukolą i serem Grana Padano

Tatar z łososia z jajkiem przepiórczym i tradycyjnymi dodatkami

Sałatka wiejska z grillowanym kurczakiem, bekonem i dresingiem extra virgin

Krewetki Black Tiger smażone na maśle czosnkowym w asyście sałat i pomidorów cherry


Zupy

Rosół królewski z makaronem, podrobami i warzywami

Aromatyczna zupa grzybowa z leśnych grzybów z ziemniakami

Francuska zupa cebulowa zapiekana z grzanką serową

Żur śląski z kiełbasą i wędzonym boczkiem podany w chrupiącym chlebie


 Dania Główne

Stek z polędwicy wołowej na ziemniaczanym rosti, sos z zielonego pieprzu, fasolka szparagowa w grillowanym boczku

Policzki  wołowe duszone w  ciemnym sosie na kaszy jęczmiennej z glazurowanymi buraczkami

Połówka kaczki prosto z pieca na modrej kapuście ze śliwkami, szarymi kluskami i pieczone jabłko z żurawiną

Grillowana polędwiczka wieprzowa na sosie borowikowym podana z kopytkami i gotowanymi warzywami

Rolada wołowa z tradycyjnym farszem śląskim serwowana z kluskami i kapustą czerwoną po staropolsku

Filet z kurczaka zapiekany z musem szpinakowym i serem mozzarella, podany z ryżowymi kulkami i sałatką

Sandacz z pieca na sosie śmietanowo -krewetkowym podany z ryżem i warzywami na parze

 

Smażony pstrąg na maśle ziołowym z zapiekanymi ziemniakami w glinianym naczyniu i grillowanymi warzywami


Desery

Prażone jabłka ,,szara reneta’’ zapiekana pod maślaną kruszonką flambirowane żubrówką

Lody chałwowe parafait na sosie waniliowym z wiśniami amarena

Śliwki kalifornijskie gotowane w czerwonym winie z gałką lodów

Szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi

Puchar ,,Magiczny Zakątek’’z gorącym musem malinowym

 

 Serdecznie Zapraszamy do naszej restauracji od Poniedziałku do Soboty w godzinach od 13:00 do 21:00 oraz w Niedziele od 12:00 do 21:00